Здравейте, в първото си лично интервю искам да Ви представя един страхотен Човек, една вечно усмихната жена, един много добър приятел и една страхотна майка.Причината, за да избера точно нея е, че напоследък ме кара да се усмихвам и да се радвам на всяка нейна активност, защото е супер мотивираща, дейна, вдъхновяваща, зареждаща с това, че умело съчетава жената и майката Елена в едно.Излъчва увереност, щастие,удовлетвореност…Тя е страхотният ми пример, който имам за това-има ли желание,има и начин!

– Здравей, Ели, може ли да ни се представиш с няколко думи ?

-Здравейте! Казвам се Елена, на 29 години съм и от 3 години живея във Великобритания. Имам две деца – Филип на 3 години и Мария на година и половина. Обичам българска литература, английски хумор, италианска кухня, прекрасната музика на двадесети век и разбира се шоколад във всичките му форми. Смятам, че чаша хубаво вино решава почти всички проблеми (за по-сериозните може и две). Силно вярвам, че на света все още не се е родила по-стилна и елегантна жена от Одри Хепбърн! С една дума – абсолютен класик!

– Как взе решението въпреки, че са малки все още дечицата ти да се захванеш с това? Времето стига ли ти? Как успяваш да съчетаваш и двете неща?

– Според мен всеки човек достига момент в живота си, когато усеща, че твърде дълго се е носил по течението. Когато промяната е толкова нужна, че вече е неизбежно очевидна. Когато комфортът на познатото отдавна не е комфорт. Точно в този момент ме намери и тази възможност. Може би аз я търсих, аз я намерих. Това сега е без значение. Трябва да призная, че бях много скептична. Не само относно сериозността на начинанието, но и в моите възможности. Започнах всичко буквално на шега, поради единствената причина, че е необвързващо и безрисково. Казах си просто – Защо не?! Защо не?- даа… много ключов момент. Във всеки аспект от живота. „Защо не?! „- разликата между смелостта и страха, между успеха и провала, между това да знаеш и да предполагаш! Е, сега знам!

– Какво  усещане ти носи това, че си активна в бюджета на семейството и на теб самата като жена?

– Знам, че това ми дава съвсем не само финансови и материални придобивки. Дава ми поле за лично развитие. Това е мястото, където мога да бъда себе си, мога да бъда аз, Елена. Онази Елена, различна от майката Елена, съпруга, домакиня. Сигурна съм, че всяка жена станала майка скоро или не толкова скоро, прекрасно разбира за какво говоря.

-Какво би казала на всички жени ,които четат сега тези редове?

-Бих искала да кажа на всички- никога не се страхувайте да предизвиквате себе си, никога не спирайте да мечтаете и да сбъдвате мечтите си. Без значение с какво се занимавате, от какво имате нужда в живота си, не забравяйте, че ние самите сме единствените отговорни за собственото си щастие! Нищо не идва даром и нищо правилно не е лесно. Не чакайте и не отлагайте! Защото щастието понякога е само на две думи разстояние – защо не?!

Всеки,който се е вдъхновил ,припознал себе си в горните редове и иска да научи повече може да се свърже с Ели ,като кликне на линка : https://www.facebook.com/groups/695691450821374/

източник: