Съществуват няколко вида фигури.Определяйки типа на Вашата ,Вие ще може умело да я използвате при избора на облекло ,да избягвате груби грешки и ще се чувствате по-самоуверени.Нека да видим различните видове фигури сега и техните характеристики 🙂

Банановите момичета (познати още като правоъгълник, линия или молив) се характеризират с мъжка структура.

Пропорции между рамене, талия и ханш почти липсват, размерите са сходни помежду си, придавайки праволинеен вид на тялото.

Познават се обикновено по дългите, стройни крака. Като дрехи почти нямат проблеми при избора.

Препоръчително е да се избягват обемистите дрехи, които биха им придали цялостен широк вид.

Струпването на мазнини обикновено е равномерно, като се започва първо от корема.

 

Ябълковите жени (тип конус и обърнат триъгълник) се различават от останалите по сравнително по-широката горна част на тялото.

Размерите на ханша и бедрата са малки спрямо раменете и бюста. Краката обикновено са дълги, а задните части – плоски. Тази структура е сравнително рядка, но с масовото навлизане на пластичните корекции на бюста бройката се увеличава постоянно.

Представителките на тази форма трупат мазнини обикновено в раменете, корема и гърдите.

Като дрехи не се препоръчват блузите с обем и жабо. Фокусът трябва да е към краката.

 

Крушовидните девойки (популярни като лъжица, звънец или триъгълник) са точно обратните на ябълковите.

Познават се по малките рамене, бюст и талия и по-издадените бедра и дупе.

Натрупването на килограми е в долната част на тялото и по ръцете, като обикновено бюстът, талия и коремът остават последно засегнати.

Сред списъка с препоръчителните дрехи са саката с подплънки, правите поли и блузите с обем около деколтето.

 

 Пясъчният часовник се смята за идеала на дамска фигура. Десетилетия наред вече гордо държи приза за най-женствена форма. Заслуга затова има перфектните пропорции на тялото, където бюстът и ханшът са (почти) идентични по размер, а талията е скромна. Това е и най-рядко срещаната фигура сред жените( само 8%).

При пълнеене мазнини се трупат по корема, бедрата и бюста. Относно правилният подбор на дрехи, разбира се, ограничения липсва, нали е идеал.

Интересното е, че много знаменитости твърдят да принадлежат към тази група, а всъщност да бъдат една от по-горе посочените. Заслугата за тази визуална измама имат стилистите, които познават отлично формите на клиентките си. Това отново подсказва, че добре подбраните дрехи правят чудеса.

P.S: следва продължение 🙂

източник: