В живота ви има ли неща, за които нямате време и пари?

Кои са те?

Това е истински въпрос и искам да ви помоля да му отговорите искрено и дори да си запишете отговора преди да продължите със статията, за да има с какво реално да работите (в случай, че не просто си четете без особена ангажираност).

От нещата, които си записахте кои са наистина важни за вас? Може да се отпуснете, да си отдъхнете от тежкия ден и да се насладите на момента. Представите си, че сте в края на живота си. Седите си или си лежите, погледът ви се рее и вече сте успокоени и умиротворени. И тогава се замисляте – кои са нещата, за които си мислите в момента, че нямате пари и време, и как се чувствате в края на живота си, ако сте се отказали от тях днес? Може би е любов или семейство, мечта, деца, да напишете книга, да пътувате, да си почивате повече, да се лекувате, да направите най-доброто от себе си като професионалист или да предадете знанията си на някой младеж, да намерите себе си… Каквито и да са вашите, просто осъзнайте какво е най-важно за вас. 2-3 неща, без които не искате да си отидете от този свят и за които вярвате в момента, че нямате средства.

Може да ви се поиска да изберете 5-6-10 неща – това може да се окаже само капан. 1-2 неща ще са ви напълно достатъчни. След това можете да работите с други…

Защо искате тези неща?

Какъв е техния смисъл в живота ви?

Как бихте се чувствали, ако никога не ги направите/опитате/преживеете?

Ако имахте достатъчно средства, как бихте могли да ги реализирате?

А, ако не трябва да сте отговорни пред никого, как бихте ги реализирали?

Тук само изследваме полето, отпуснете се. Дори не ги приемайте като истински въпроси. Просто оставете съзнанието ви да търси – нови перспективи, нова светлина, нови начини. В момента с нищо не се обвързвате. Само си реете мисълта.

Може би имате приятел/и, които са много находчиви – ако ги попитате как бихте могли да постигнете това, което искате – какво биха ви отговорили?

А, ако си представите, че сте го изживели вече този живот и си давате съвет, какво бихте си казали, как бихте могли да постигнете мечтата си?

Ако са ви хрумнали разни идеи запишете си ги. И, може би, дори ви хрумват 1-2 неща, които искате да направите в посока осъществяване на мечтите си – и тях си ги запишете. И действайте.

Както казва Тони Робинс, един изключителен мотиватор и радетел за личностно израстване:

Не липсата на средства, а вашата недостатъчна находчивост е това, което ви спира.

– Тони Робинс

It’s not the lack of resources, it’s your lack of resourcefulness that stops you.

– Tony Robbins

Ако се обърнете назад в живота си, колко пъти сте си казвали: е, това вече не мога!!! Не мога да го направя! Няма как да стане!

Били сте, може би, по-бедни, по-заети, по-неопитни, по-самотни, по-огорчени, по-неуверени…. А сте намирали начин, даже начини.

Бъдете смели, самоуверени и следвайте своето щастие – то е във вашите ръце, плод на вашите решения! Успех!

източник:Зорница Стефанова