Преди да изберете сутрин дрехи от гардероба си, дами, първо си помислете как бихте искали да ви възприемат колегите ви, клиентите, с които работи фирмата ви, приятелите ви.

Във всеки гардероб се наблюдава тенденцията да присъства един основен цвят, който издава предпочитанията на собственичката, и други, които са близки до този или се комбинират добре с него. Трябва да имате предвид обаче, че цветът е от ключово значение, когато стане дума за впечатление. Особено на работното място.

Анджела Райт, специалист по психология на цветовете, дава следните съвети в зависимост от това, как бихте искали да изглеждате в очите на останалите. 

Властна и сериозна

Десетилетия наред черното е абсолютният властелин на облеклото в офиса. Истината е, че черното вдъхва увереност, носи усещане за класа и стил. Освен това стои добре на всяка фигура. Когато избирате черен панталон или черна пола, добре е да ги комбинирате със светла блуза. Не се обличайте в черно от главата до петите – не отивате на погребение.  

Уверена и приковаваща вниманието

Червеното е вашият цвят. Издава дързост, самоувереност и решителност. Освен това червенето винаги е секси. А това понякога е много полезно на бизнес срещите. Изберете червена рокля, или елегантна червена риза в комбинация с тясна черна пола под коленете. И високи токчета, разбира се. Сделката ви е почти в кърпа вързана.

Вдъхваща доверие и искрена

Когато искате да играете на сигурно, изберете бялото. Ще ви придаде невинен вид, носи посланието за чистота, нежност и съвършенство. Освен това бялото успокоява. Можете да комбинирате класическа бяла риза с копчета с тъмнозелена пола (не комбинирайте бяло и черно), или бели памучни панталони с елегантна червена или тъмножълта блуза.

Дружелюбна и непринудена

Кой не обича розовото? Издава добронамереност и създава настроение. Светлорозовото отива на по-тъмна кожа, а тъмните нюанси – на по-светла. Изненадайте колегите си с розова риза или розово сако.

Излъчваща спокойствие и хармония

Категорично синьо. Цветът на небето. Цветът на морето – неслучайно можете да го съзерцавате часове. Синьото успокоява и отпуска. Ако обстановката в офиса е напрегната, този е най-правилният избор.

Следващия път, когато избирате дрехите си, не гледайте само прогнозата за времето, а преценете какви ангажименти ви предстоят за деня и вкарайте козовете на цветовете в действие.

източник:obekti.bg-Цветелина Велчева по материали от success.com

снимка:Shutterstock