Повечето от тях се намират в Европа, близо до нас

 

Зимно приключение в един от тези градове в Европа (плюс един в Канада) е истинска празнична приказка. Естетиката и архитектурата са невероятни, и това е още по-омагьосващо по Коледа, пише Architectural Digest.

Така че приемете тази галерия като покана за един снежен и красив свят, където се сервира топло каако и къщите са хубави като джинджифилови сладки.

1. Бамберг, Германия

Снимка Bamberg Tourismus & Kongress Service

Градът, основан през 1007 г., е построен на седем хълма, на които през вековете са стояли като корони замъци и църкви. Бамберг е център за производство на бира с девет пивоварни в града (и още 60 в района). Той също е център и на големи коледни празненства: през зимата е украсен с повече от 40 сцени за Рожденство.

2. Колмар, Франция

Снимка Office de Tourisme de Colmar

Тази дестинация в сърцето на Елзас, Франция, е добре позната с очарованието си – и с елзаското си вино. Старият град на Колмар е с калдъръми и средновековна и възрожденска архитектура (известната Maison Pfister е демонстрация на тези стилове).

3. Халщат, Австрия

Снимка Wikipedia

Градът край едноименното езеро е един от най-старите в Европа. Няма най-подходящ сезон, за да откриете тази мечтана дестинация. Но зимата е може би най-празнична – когато бароковата архитектура и красивата църква „Maria Himmelfahr“ са покрити със сняг. Перфектно е!

4. Квебек, Канада

Снимка Francis Gagnon / Courtesy of Quebec City Tourism

Старият Квебек е великото световно съкровище на Новия свят. Историческите улици, които датират от 17 век, когато Самюел де Шамплен колонизираха района, са с малки къщи с каменни фасади и мазилки, които напомнят за Франция. А Fairmont Le Château Frontenac, емблематичният хотел-замък, стои на върха на тази перфектна сцена.

5. Щайн ам Рейн, Швейцария

Снимка myswitzerland.com

Това очарователно градче се намира на около 20 км. от Рейнския водопад, а животът през зимата тук е концентриран на градския площад Rathausplatz, където фасадите са украсени с цветни стенописи, датиращи от 16 век. Половината дървени къщи са наречени на картините по фасадите им (например „Къщата на червения вол“ и „Домът на слънцето“). Първо изживейте богатството на тази сцена. А после опитайте богатството на автентичното фондю.

6. Ротенбупг об дер Таубер, Германия

Снимка tourismus.rothenburg.de

По улиците тук очаквате всеки миг да срещнете някой от героите от приказките на братя Грим.

Всъщност, Ротенбург об дер Таубер е толкова магически, че е избран за сцени в двете части на филма „Хари Потър и даровете на смъртта”.

 

източник:Economic.bg