Подреждането е на сайта WeekendGo

Пътуване до близка дестинация през почивните дни е един от най-добрите начени да се заредим с нови сили за работната седмица, да натрупаме нови впечатления и да видим красиви места.

Класация на сайта WeekendGo подреди 100-те най-добри места за уикенд почивка, съобщава CNN.

За да определим критериите за проучването, разгледахме всички фактори, които биха могли да повлияят на едно уикенд пътуване, като например времето, прекарано в трафик, възможностите за настаняване, казват от сайта.

Тъй като различните видове пътници търсят различни видове атракции, проучването предлага както обща класификация, така и резултати по отделни критерии, за да покаже кои градове са най-подходящи за младежи и за семейна ваканция.

Броят на основните туристически атракции като музеи и галерии е включен в изследването, взети са предвид и фактори като безопасност, равенство и толерантност.

Изчислявайки всички резултати, е създаден и крайния индекс на най-добрите градове за уикенд пътуване.

Разбира се, близостта на всяко място до местожителството на читателя също има голямо значение. Но като цяло това изследване е създадено, за да подчертае онези градове в целия свят, които предлагат лесен достъп до избраните критерии за период от 48 часа, уточняват от WeekendGo.

Вижте кои градове попадат в Топ 10:

10. Мадрид, Испания

9. Барселона, Испания

8. Мюнхен, Германия

7. Ню Йорк, САЩ

6. Амстердам, Холандия

5. Париж, Франция

4. Хамбург, Германия

3. Виена, Австрия

2. Берлин, Германия

1. Лондон, Великобритания

източник : economic.bg